Hasselt, bedrijvige stad

Waarom investeren in Hasselt?

Hasselt heeft als regio heel wat troeven te bieden die uw onderneming tot een succes maken. 

  • Hasselt heeft een strategische ligging door de nabijheid van de Duitse en Nederlandse grens en andere economisch sterke regio's zoals het Ruhrgebied. 
  • Hasselt vormt het economische hart van ELAt: de kennisintensieve driehoek Eindhoven, Leuven, Aken. 
  • Hasselt is als hoofdstad van Limburg een makkelijk bereikbare stad met vlotte verbindingen naar andere steden zoals Maastricht, Eindhoven, Aken, Leuven en Antwerpen. 
  • De aanwezigheid van een universiteit en hogescholen maakt het vinden van geschikt en gekwalificeerd personeel in Hasselt makkelijk. 
  • Hasselt heeft een brede economische structuur met een focus op zakelijke dienstverlening en kennisintensieve sectoren zoals ICT, technologie, media, ...

Visie

Hasselt is een stad van en voor ondernemers en heeft een duidelijk heel wat troeven te bieden omwille van haar economisch interessante ligging. Ook de komende jaren wordt geïnvesteerd in ondernemen. Zo wil het stadsbestuur een ondernemersklimaat creëren waar ondernemingen zich thuis voelen en de ruimte hebben om te groeien. Er zal daarom ingezet worden op een sterkere ondernemerschapscultuur, bijkomende en duurzame ruimte om te ondernemen, en dienstverlening op maat van de ondernemer. Daarnaast wil Hasselt haar sterke positie binnen de kennisintensieve economie verstevigen en innovatie en creativiteit stimuleren en faciliteren. Hiervoor wordt er onder meer gekozen voor het Triple Helix-model waarbij bedrijven, kennisinstellingen en overheden samenwerken.  

Sectoren

De grootste en belangrijkste economische sectoren van Hasselt zijn:

Zakelijke dienstverlening >>

Hasselt is het centrum van zakelijke dienstverlening in Limburg.

Retail >>

Hasselt is een gezellige, joviale stad met verleidelijke winkels, speciaalzaken, restaurants en cafés

Creatieve economie >>

Hasselt staat gekend als een creatief bastion waar creatieve bedrijven kunnen gedijen en groeien

High Tech sector >>

De laatste jaren is er een grote opmars van innovatieve bedrijven binnen de technologiesector

 

Manager TV maakte recent een aantal mooie reportages over de troeven van Hasselt als ondernemende stad. Bekijk ze hieronder.