Cubigo naar Canada voor wereldtop stedelijke innovatie

Cubigo, de Limburgse startup die in 2015 door Blackbox (powered by Google) werd uitgeroepen tot veelbelovende startup, mag een nieuwe internationale erkenning op zijn curriculum schrijven. Cubigo is door New Cities Foundation als eerste Belgisch bedrijf ooit gekozen als Global Urban Innovator. Global Urban Innovators is een erkenning voor innovatieve bedrijven die bijdragen aan het thema van stedelijke vernieuwing. Winnaars krijgen 12 maanden toegang tot begeleiding van het internationale netwerk van New Cities Foundation waarvan bedrijven als Google, Bombardier, Autodesk, Airbnb, Fairwood en MIT deel uitmaken.

New Cities Foundation, de organisatie achter het initiatief van Global Urban Innovators, is een non-profit ledenorganisatie met bedrijven als Google, Bombardier, Autodesk, Airbnb, Fairwood en MIT op de ledenlijst. De organisatie ziet steden als drijfveer voor economische, sociale en ecologische vernieuwing en wil de toekomst van steden verbeteren met stedelijke innovatie en ondernemerschap via het inrichten van wereldwijde netwerken, bijeenkomsten en pragmatisch onderzoek.

De geselecteerde Global Urban Innovators krijgen een ticket voor de exclusieve ‘New Cities Summit’ die dit jaar in Montréal, Canada gehouden wordt. Geert Houben, CEO van Cubigo, zal er spreken over de rol van technologie voor vergrijzing in stedelijke omgevingen. Hij deelt er het podium met internationale sprekers. zoals Carlo Ratti (MIT), Daniel Libeskind, Andrew Salzberg (Uber), Kathleen Warner (New York City Economic Development) en Anil Menon (Cisco).

Opnieuw een mooie erkenning voor Cubigo! Met 25 medewerkers, nieuwe kantoren op de Corda Campus in Hasselt en een groeiend aantal gebruikers in VS, België en Nederland is de Limburgse startup aan een steile opmars bezig binnen het domein van geïntegreerde gezondheidszorg!