UNIZO-Limburg lanceert website met handig overzicht van subsidies

Volgens UNIZO-Limburg zijn er nog te weinig KMO’s en zelfstandige ondernemers die gebruik maken van subsidies en alternatieve financieringsmogelijkheden. Toch bestaan er heel wat subsidies, steunmaatregelen en tegemoetkomingen vanuit de Europese, federale, Vlaamse en provinciale overheden om het bedrijfsleven in ons land te ondersteunen en een belangrijke impuls te geven. Maar uit verschillende onderzoeken van UNIZO blijkt dat heel wat ondernemers steun mislopen omdat ze onvoldoende zichthebben op het bestaande aanbod of omdat ze opzien tegen de administratie voor de aanvraag en rapportering.


UNIZO-Limburg lanceert daarom vandaag de website www.unizosubsidies.be die zelfstandige ondernemers en KMO’s snel een handige selectie verschaft van subsidie- en steunmaatregelen die voor hen relevant kunnen zijn. De site geeft vooral basisinfo en verwijst door naar sites van instanties zoals Agentschap Ondernemen, PMV, het Participatiefonds, LRM, BAN Vlaanderen etc. Ze vertrekt daarbij vanuit 7 strategische ondernemersthema’s: Investeringen, Strategie en advies, Tewerkstelling en opleiding, Innovatie, Internationaal ondernemen, Milieu en energie en Ondersteuning en begeleiding. 

“Met deze website willen we kleine en middelgrote ondernemers laten kennismaken met het grote aanbod van bestaande steunmaatregelen. We maken vanuit UNIZO een selectie van interessante subsidies en tegemoetkomingen. We verwijzen ondernemers ook steevast door naar de websites van de subsidieverstrekkers en naar - onder meer - de subsidiedatabank van het Agentschap Ondernemen voor meer info en voor andere maatregelen. “We willen zo vooral zelfstandige ondernemers en KMO’s de bomen in het subsidiebos tonen en hen laten inzien dat er ook voor hen overheidsmiddelen beschikbaar kunnen zijn.”, aldus Bart Lodewyckx, directeur UNIZO-Limburg bij de voorstelling.