UNIZO-Limburg start zoektocht naar 10de LIVIA Award winnares: Stel je kandidaat!

UNIZO-Limburg start haar zoektocht naar de 10de LIVIA Award winnares. Deze award bekroont een Limburgs vrouwelijk zelfstandig ondernemer die andere vrouwelijke ondernemers inspireert. Vorig jaar ging die erkenning naar Hilde Peerlings van Groep Delorge-Peerlings. Zij roept alle succesvolle vrouwelijke ondernemers op om zich kandidaat te stellen.

Slechts 34% van de zelfstandige ondernemers is vrouw. Toch zit het vrouwelijk ondernemerschap in de lift. Het aantal vrouwelijke starters is in de laatste 7 jaar met 70% toegenomen. De mannelijke starters nemen in diezelfde periode met slechts 21% toe.

De officiële uitreiking van de 10de LIVIA Award zal gebeuren tijdens het Zomerfeest van KMO Contact Limburg. Dat vindt plaats op vrijdag 13 juni 2014 in Hof Ten Steen (Orsmaal) van de Limburgse jonge ondernemers Jorun Dirix en Yves Saenen.

UNIZO-Limburg gaat op zoek naar de 10de winnares van haar LIVIA Award. Deze prijs, die is uitgegroeid tot een begeerde onderscheiding onder vrouwelijke zelfstandige ondernemers, moet een stimulans geven aan het vrouwelijk ondernemerschap in Limburg.

De jury beoordeelt de dossiers op volgende elementen: dagelijkse leiding, creativiteit, bedrijfsactiviteit (traditionele of innovatieve activiteit), tewerkstelling, personeelscompetentie & diversiteitsbeleid, financiële situatie, communicatie, klantgerichtheid, innoverende acties, efficiënt energiegebruik en milieubeleid. Ook het ‘kunnen uitdragen van de voorbeeldfunctie van een sterke zelfstandige ondernemende vrouw’ is een cruciale factor.

Hilde Peerlings van Groep Delorge-Peerlings werd LIVIA Award laureate in 2013. De jury verkoos haar boven Patricia Robinne van Idearté en Kim Hardy en Kim Severy van Mamzel. Al sinds 2006 mag een Limburgse vrouwelijke ondernemer deze prijs in ontvangst nemen. 

Meer info en kandidaatstelling via deze link