Praktische informatie

Hasselt is een bruisende stad. Cultuur, natuur, muziek en … bloeiende ondernemingen en handelszaken natuurlijk. Kwaliteitsvolle, evenwichtige economische activiteiten verrijken onze stad en maken haar tot een aantrekkelijke plaats waar het goed wonen, werken en winkelen is.

Hasselt is dus ook een ondernemingsvriendelijke stad, die alles in het werk stelt om handelaars en ondernemers deskundig te begeleiden en te ondersteunen. De lokale dienst economie functioneert als het centrale infoloket voor ondernemers in Hasselt.

We helpen u op drie manieren:

  • Makkelijk wegwijs
    We gidsen u doorheen de stedelijke diensten, procedures en regelgeving, zodat u snel op uw juiste bestemming geraakt. Daarnaast bundelen we ook informatie over bedrijven en ondernemingen in de bedrijvengids. Die vormt zowel voor particulieren als ondernemers en handelaars een interessante bron van informatie.
  • Eenvoudige administratie
    U kan bij ons terecht voor alle informatie rond ondernemen: steunmaatregelen, vergunningen, tewerkstellingsmaatregelen ... Waar mogelijk plaatsen we ook aanvraagformulieren, reglementen en nuttige documentatie online. Zo bespaart u tijd, en beperkt u de administratie tot een minimum.
  • Professioneel advies
    Om u de beste dienstverlening te bieden, verwijzen we u door naar de bevoegde stadsdiensten en andere overheden. Soms ook naar privé-partners, ondernemingsloketten en organisaties die uw leven als ondernemer vergemakkelijken.