Kruispuntbank van Ondernemingen

De Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) is een gegevensbank van de federale overheidsdienst Economie waarin de identificatiegegevens van ondernemingen zijn samengebracht. Elke onderneming moet zich laten inschrijven in de KBO. Bij inschrijving krijgt elke onderneming een ondernemingsnummer toegekend. Sommige gegevens van de KBO zijn voor iedereen toegankelijk met de onlinetoepassing Public Search. Daarnaast levert de KBO diensten die alleen bestemd zijn voor ondernemingen.

Heeft u vragen over KBO ?

Bel 0800 120 33

Fax 02 277 50 82

mail-adres : Helpdesk.kbo@economie.fgov.be

Gegevens vervolledigen en aanpassen

KBO is een belangrijke bron van informatie met tal van mogelijkheden. Ook overheden maken gebruik van deze gegevens. Zo gebruiken wij deze databank om te weten welke ondernemingen in Hasselt gelegen zijn, welke ondernemingen in Hasselt zijn bijgekomen in een bepaalde periode of om contactgegevens van de Hasseltse ondernemingen te verzamelen om informatie aan hen door te geven.

Het is dus van groot belang dat de KBO-inhoud volledig en correct is. Ondernemers hebben de mogelijkheid om een deel van hun gegevens zelf en kosteloos aan te passen.

Hoe kan u zelf gegevens aanpassen?

Via uw e-ID of burgertoken kan u zich aanmelden op de webapplicatie 'Private Search', waarna u uw gegevens kan raadplegen en aanpassen.

De gegevens die u kan aanpassen zijn uw contactgegevens zoals e-mail, telefoon, webadres. Dit zijn voor ons uiteraard nutttige gegevens om over te kunnen beschikken zodat we u makkelijk kunnen contacteren indien gewenst. Ook adres van de vestiging, commerciƫle benaming en bankrekeningnummer zijn gegevens die u zelf kan aanpassen.

Voor bepaalde andere wijzigingen, zoals bvb. een wijziging in activiteiten, dient u zich te wenden tot een ondernemersloket. Alle erkende ondernemersloketten in Hasselt vindt u hier.

Lees hier meer informatie over 'Private Search' en het verbeteren van gegevens.

Heeft u geen e-ID reader? Kom gerust langs, tijdens werkdagen tussen 9 en 17 uur : Dr. Willemsstraat 34, 3500 Hasselt, en dan helpen wij u hier verder. Opgelet: enkel wettelijke functiehouders kunnen zich aanmelden op de webapplicatie.